• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Történelem és háttér

2019.07.25. 21:42

A sztatikus elektromosság és az ESD évszázadok óta komoly ipari problémát jelent.

 

Az elektrosztatikus kisülés (Electrostatic Discharge – ESD) jelenségét sokan csupán akkor tapasztalják, miután szőnyegpadlón sétálnak végig vagy autóülésen csúsznak keresztül, utána pedig megfognak egy fémkilincset, ami megrázza őket. A sztatikus elektromosság és az ESD ugyanakkor évszázadok óta komoly ipari problémát jelent. Európai és karib-térségbeli erődökben már az 1400-as években használtak ESD védelmi eljárásokat és eszközöket, amikkel próbálták megelőzni azt, hogy puskaportárolók véletlen elektrosztatikus kisüléstől felgyulladjanak. Alapvető földelést, láng ionizáló technikákat és gőzhengereket alkalmaztak papírgyárakban, szerte az Egyesült Államokban az 1860-as években, hogy eloszlassák a sztatikus elektromosságot a szárítási folyamaton keresztülhaladó papírhálóról.

Bevezetés az ESD témakörébe

Egyszer-másszor minden elképzelhető üzleti és ipari folyamatban előfordulnak elektrosztatikus töltődéssel és kisüléssel kapcsolatos esetek. A lőszerek és a robbanóanyagok, a petrolkémia, a gyógyszeripar, a mezőgazdaság, a nyomtatás és a grafika, a textilipar, a festészet és a műanyagok csak néhány azokból az iparágakból, ahol a sztatikus elektromosság ellenőrzése meghatározóan fontos. Az elektronika kora új, sztatikus elektromossággal és elektrosztatikus kisüléssel kapcsolatos problémákat hozott magával. Sőt, az elektronikai eszközök gyorsulásával és az áramkörök zsugorodásával azok ESD-vel szembeni érzékenysége általában tovább növekszik. A folyamat pedig tovább gyorsulhat. Az ESD Szövetség „Elektrosztatikus kisülés (ESD) technológiai útiterv” dokumentuma szerint, amelyet 2010 áprilisában vizsgáltak felül: „Ahogy 2010 és 2015 között és azt követően az eszközök egyre érzékenyebbé válnak, szükségszerű, hogy a cégek elkezdjék megvizsgálni kezelési folyamataik ESD képességeit.” Az ESD napjainkban lényegében a teljes elektronikai környezet minden részletében befolyásolja a termelékenységet és a termékek megbízhatóságát.

Az elmúlt harminc évben tett erőfeszítések ellenére az ESD továbbra is befolyásolja a termelési hozamokat, a gyártási költségeket, a termékminőséget, a termékek megbízhatóságát és jövedelmezőségét. A károsodott eszközök költsége önmagában egy egyszerű dióda néhány centben mérhető értékétől a több ezer dollár értékű, komplex integrált áramkörökig terjed. Hogyha ehhez hozzászámoljuk a további kapcsolódó költségeket, mint például a javítást és átszerelést, átépítést, szállítást, munkaerő bevonása miatt szükséges és más járulékos tételeket, akkor tisztán látható, hogy jelentős fejlesztésekre van lehetőség. Szinte az összes, elektronikai gyártásban érintett többezer vállalat figyelmet szentel az ESD védelem iparban elfogadott elemeinek. A gyártó cégek segítségére lehetnek napjainkban az ESD szövetség elérhető ipari szabványai, hogy megteremtsék a sztatikus töltések csökkentésének és kezelésének alapvető feltételeit, technikáit. Nem valószínű, hogy bármelyik vállalat, amelyik figyelmen kívül hagyja az ESD védelmet, sikeresen tudna sértetlen elektronikai alkatrészeket gyártani és szállítani.

Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part One—An Introduction to ESD
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-1-an-introduction-to-esd/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink