• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Padlókivitelezés

Cégünk többfajta padlózat kialakításában tud segíteni, akár ESD, akár nem ESD kivitelben, legyen szó műgyanta (epoxy) padlóról, csiszolt betonról, ipari pvc-ről, vagy poliuretán fedőbevonatról.

Új padlókivitelezést is vállalunk és régebben elkészült padlózat felújítását is.

A MEGFELELŐ ESD PADLÓ KIVÁLASZTÁSA

A megfelelő ESD padló kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni a termelési folyamattól kezdve egészen a környezeti paraméterekig:

 • Milyen közlekedés várható az ESD padló felületén? A gyalogos közlekedés kisebb igénybevételt jelent, míg nehéz járművek (pl. targonca) erősebb terhelést, hatásukra károsodhat jobban a padló.
 • Érdemes mérlegelni a gyártástechnológiai sajátosságokat, például fokozott terméktisztasági elvárások esetén megfelelő tisztatéri besorolás szerinti kivitelezést javaslunk.
 • Már meglévő termelésnél általában ESD PVC vagy ESD poliuretán bevonatot érdemes választani (a részleges kivitelezés kedvezőbb lehetősége miatt).
 • A levegő páratartalmának a hatása az ESD padlózat működésére: több padlótípus ellenállási értéke megnő, ha a környezet relatív páratartalma 40% alá csökken. Ennek eredményeképpen az elektrosztatikus feltöltődés mértéke megnőhet a területen és a padlón közlekedő eszközök földelési ellenállása nem megfelelővé válhat.
 • A padló kapcsolata a lábbelivel: az ESD padlón keresztül történő földelés a vele érintkező ESD lábbeli típusától is függ, annak kiválasztása is lényeges a rendszer szempontjából.
 • A padló kapcsolata mobil ESD eszközökkel: új ESD padló kiválasztása esetén ajánlott megkérni a kivitelezőt egy teszt ESD padlófelület kialakítására és a teszt padlófelületen elvégezni a termelésen használt összes típusú mobil ESD eszköz (ESD kocsi, stb.) megfelelőségi vizsgálatát.

ESD PADLÓ SZABVÁNY KÖVETELMÉNYEK

IEC 61340-5-1:2016

ESD védelmi elem Termék minősítés Megfelelőségi igazolás
Tesztmódszer Előírt határ(ok)b Tesztmódszer Előírt határ(ok)b
Ember/lábbeli/
padló rendszer
IEC 61340-4-5c Rg < 1,0 × 109
és az ember testén keletkezett maximális elektrosztatikus töltés nagysága < 100 V (az 5 legnagyobb érték középértéke)
IEC 61340-4-5 Rg < 1,0 × 109d,f

b A táblázatban használt rövidítések: Rg a földhöz mért ellenállásra utal, Rgp a földelési ponthoz mért ellenállásra utal.
c A lábbeli minősítésekor, az IEC 61340-4-3 szabványban meghatározott környezeti feltételek alkalmazandók a tesztek során (12 ± 3) % RH és 23 °C ± 2 °C.
d A kisebb mint 100 V test feszültség felhalmozódási szint betartásának ellenőrzése érdekében, időszakos vizsgálatokat szükséges elvégezni.
e Az ellenállás határérték mindkét lábbelire külön-külön vonatkozik, nem egyidejűleg kettőre.
f Az előírt < 1,0 x 109 Ω érték a „maximális” megengedett érték. A felhasználó köteles dokumentálni azon legmagasabb ellenállás értékeket, amik a termék minősítésekor voltak mérve, ami meghatározza, hogy a cipő és a padló együtt < 100 V feszültséget generál a testen. Ezen ellenállás értékeket a megfelelőségi igazoláskor alkalmazandók.

IEC 61340-5-1:2016

ESD védelmi elem Termék minősítésa Megfelelőségi igazolásb
Tesztmódszer Előírt határ(ok)c Tesztmódszer Előírt határ(ok)c
Padló IEC 61340-4-1d,e Rgp < 1 × 109 IEC 61340-4-1 Rg < 1 × 109

a A termék minősítése során a teszteket (12 ± 3) % RH és23 °C ± 2 °C környezeti feltételek közt kell elvégezni. Ha a hivatkozott IEC szabványban nincs meghatározva, akkor a minősítéshez szükséges minimális kondicionálási idő 48 óra.
b A megfelelőségi igazolás oszlopában lévő tesztmódszerek csak alapvető teszt eljárást mutat. Nem biztos, hogy a tesztmódszerek teljesen követve lesznek.
c A táblázatban használt rövidítések: Rp-p a pontól-pontig mért ellenállásra utal, Rg a földhöz mért ellenállásra utal, Rgp a földelési ponthoz mért ellenállásra utal.
d A padló mérésére alkalmazható maximális megengedett tesztfeszültség 100 V, ami ugyanakkor megfelel a jelen szabvány követéshez betartandó tesztfeszültség értéknek is.
e Ha a padló az ESDS alkatrészt kezelő személyzet földelésérére szolgál, akkor a 2. táblázatban szereplő rendszer követelmények érvényesek.

PADLÓ KIVITELEZÉSI LEHETŐSÉGEK – ESD és nem ESD kivitel is elérhető

Az alábbi padlózatok kialakításában tudunk segíteni, akár ESD, akár nem ESD kivitelben:

  Kivitelezési idő hossza  Vastagság  Kopásállóság/Karcállóság  Meglevő padlózat felújítására való használat  UV ellenállóság 
Műgyanta Padló  Közepes kb. 2 mm Gyenge Költségesebb Gyenge
Csiszolt Beton Közepes Adottság / új betonfelület kialakítása esetén jellemzően 5 -50 cm Kedvező lehet
Ipari PVC Közepes kb. 1,7-2 mm Közepes Költségesebb
Poliuretán fedőbevonat Rövid kb. 100-200 mikron Kedvező lehet

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink