• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Sztatikus elektromosság: Töltés keletkezése

2019.08.21. 13:50

A sztatikus elektromosság az elektromos töltések kiegyensúlyozatlanságát jelenti egy anyagban vagy annak felületén.

 

Az elektrosztatikus töltés definíciója a következő: „elektromos töltés nyugalomban”. A sztatikus elektromosság az elektromos töltések kiegyensúlyozatlanságát jelenti egy anyagban vagy annak felületén. Ez az elektronok közötti egyensúlytalanság elektromos mezőt hoz létre, ami mérhető és más tárgyakra is hatással lehet. Az elektrosztatikus kisülés (ESD) meghatározása a következő: „az elektrosztatikus töltés gyors, spontán áramlása, amelyet egy magasan töltött elektrosztatikus mező okoz. Megjegyzés: a töltés általában egy szikrán keresztül halad át két egymást megközelítő test között, amelyek egymástól eltérő elektrosztatikus potenciállal rendelkeznek.” Az elektrosztatikus kisülés megváltoztathatja egy félvezető eszköz elektronikai tulajdonságait, megrongálva vagy teljesen tönkretéve azt. Az elektrosztatikus kisülés szintén megzavarhatja egy elektronikai rendszer normális működését, ami a készülék hibás működését vagy meghibásodását okozhatja. Az ilyen szempontból feltöltött felületek magukhoz vonzhatják és megtarthatják a szennyeződéseket, megnehezítve a részecskék eltávolítását. A levegőben lebegő részecskék szilikon lapka vagy egy eszköz elektromos áramkörein megtapadva véletlenszerű lapkahibákat okozhatnak és csökkenthetik a termékhozamot.
Az elektrosztatikus kisülés témakörében használt terminológia meghatározásai angolul megtalálhatóak az ESD ADV1.0 szójegyzékben, ami ingyenesen letölthető a www.esda.org weboldalról.
 
Ahhoz, hogy az elektrosztatikus kisülést megfelelően kontrolláljuk, először meg kell értsük, hogyan alakul ki az elektrosztatikus töltés: leggyakrabban két anyag érintkezése és szétválasztása hozza létre. Az anyagok lehetnek hasonlóak vagy különbözőek is, habár egymástól eltérő anyagok jellemzően magasabb sztatikus töltést generálnak. Például, ha valaki végigsétál a padlón, sztatikus elektromosságot generál azzal, ahogy a cipő talpa hozzáér, majd elhagyja a padló felületét. Az az elektronikai eszköz, amit belecsúsztatnak egy zacskóba, magazin tárolóba, csőbe vagy éppen kicsúsztatnak belőle, elektrosztatikus töltést hoz létre, ahogy az eszköz háza és fémvezetékei többször érintkeznek a tárolóeszköz felületével, majd elválnak tőle. Bár az elektrosztatikus töltés nagysága különböző lehet ezekben a példákban, valójában mindegyik esetben kialakul sztatikus elektromosság.
 

Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part One—An Introduction to ESD
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-1-an-introduction-to-esd/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink