• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Összegzés - Az ESD védelem alapjai

2019.09.06. 11:14

Az itt található írásokban, melyek a „Bevezetés az ESD témakörébe” témakörbe tartoznak,

 

 áttekintettük az elektrosztatikus töltést és kisülést, a töltődés mechanizmusait, anyagokat, az ESD károk típusait, az ESD eseményeket és ESD érzékenységet. Összegezve az eddigieket, kijelenthetjük:

 • Szinte minden anyag, még a vezetőképesek is feltöltődhetnek triboelektromosan.
 • A töltés nagyságát befolyásolja az anyag típusa, az érintkezés és elválasztás gyorsasága, a páratartalom és sok más tényező.
 • A feltöltött tárgyak elektrosztatikus mezővel rendelkeznek.
 • Az elektrosztatikus kisülés olyan kárt is okozhat eszközöknek, ami miatt azonnali meghibásodás történik, vagy előfordulhat az is, hogy az ESD károsodás látens probléma, ami az azonnali észlelést elkerülve később okozhat idő előtti meghibásodást.
 • Elektrosztatikus kisülés előfordulhat a gyártás, tesztelés, szállítás, kezelés, üzemeltetés folyamataiban is és az elkészült eszköz használata során is.
 • ESD kár létrejöhet az eszközre való, vagy az eszközről történő kisüléstől, vagy elektrosztatikus mezőkből származó töltésáramlástól is. A különböző eszközök ESD-vel szembeni érzékenysége, fogékonysága jelentősen eltérhet egymástól.

A termékek ESD hatásokkal szembeni védelme azzal kezdődik, hogy ezeket a kulcsfogalmakat megértjük az elektrosztatikus töltésekről és kisülésekről. A hatékony ESD védelmi programhoz szükséges egy hatékony képzési program, melynek során az összes érintett dolgozó megérti a kulcsfogalmakat. A folytatásban az ESD védelem alapvető fogalmaival foglalkozunk.


Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part One—An Introduction to ESD
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-1-an-introduction-to-esd/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink