• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Mennyire szükséges az ESD védelem?

2019.09.05. 12:19

Azt, hogy mekkora kárt okoz az ESDS-ben az ESD esemény, meghatározóan befolyásolja az eszköz képessége a töltési energiák szétoszlatására, vagy az aktuális feszültséggel szembeni ellenállóképessége.

 

Ahogyan erről már esett szó, ezek a tényezők befolyásolják egy alkatrész ESD érzékenységét, fogékonyságát. Az ESD események modelljein alapuló tesztelési eljárások segítenek meghatározni az alkatrészek ESD érzékenységét. Habár ismert, hogy nagyon ritka a közvetlen összefüggés a vizsgálati folyamatokban történő kisülések és a valós helyzetek ESD eseményei között, az elektronikai alkatrészek ESD érzékenységének meghatározása ad útmutatást ahhoz, hogy meghatározzuk azt, milyen szintű ESD védelem alkalmazása szükséges. Ezekre az eljárásokra és további részletekre később még visszatérünk.
Az ESD érzékenységi szint „a legnagyobb feszültségszint, ami még nem okoz kárt az eszközben, az összes alacsonyabb feszültségszintet is át tudja adni”. Sok elektronikai alkatrész viszonylag alacsony feszültségszinten is érzékeny lehet, meghibásodhat. Sok akár 100 volt alatt is, és sok lemezmeghajtó alkatrész ellenállási képessége 10 volt alatt van. A terméktervezés és –fejlesztés aktuális trendjei még több áramkört helyeznek ezekre a miniatűr eszközökre, tovább növelve az ESD-vel szembeni érzékenységüket, és még akutabbá téve a potenciálisan felmerülő problémát. A 3-as táblázat a különböző típusú alkatrészek ESD érzékenységét tartalmazza. (A pontos érzékenységi szintek a szállítói adatlapokban találhatók meg.)

3. táblázat

Egyes elektronikai eszközök ESD érzékenysége
Eszközök és alkatrészek, amelyek érzékenyek HBM vagy CDM esetén
Eszköz alkatrész neve vagy típusa

 Mikrohullámú eszközök (Schottky akadálydiódák, pontban érintkező diódák, és más detektor diódák > 1GHz)
 Diszkrét MOSFET eszközök
 Felületi akusztikus hullám (SAW) eszközök
 Forrasztási mező effektus tranzisztorok (JFET)
 Feltöltött párosított eszközök (CCD)
 Precíziós feszültségszabályzó diódák (terhelési feszültségszabályzó sor <0,5%)
Működési erősítők (OP AMP)
Vékony film ellenállások
Integrált áramkörök
GMR és új technológiás lemezmeghajtó rögzítő fejek
Lézerdiódák
Hibridek
Nagyon nagy sebességű integrált áramkörök (VHSIC)
Szilíciumvezérelt egyenirányítók (SCR), ahol 10 °C esetén lo < 0,175 amper

Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part One—An Introduction to ESD
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-1-an-introduction-to-esd/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink