• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Hogy hatnak az anyagok tulajdonságai a sztatikus töltésre?

2019.08.26. 11:02

Az anyagok elhelyezkedése a triboelektromos listában megmutatja a töltés nagyságát és polaritását két anyag érintkezése és elválasztása esetén.

 

Triboelektromos lista

Az anyagok elhelyezkedése a triboelektromos listában megmutatja a töltés nagyságát és polaritását két anyag érintkezése és elválasztása esetén. A triboelektromos lista táblázata megmutatja, hogyan keletkezik töltés különböző anyagokon. Az az anyag, ami a lista tetejéhez közel van, pozitív töltést vesz fel, a másik pedig negatív töltést, két anyag érintkezése és elválasztása esetén. Azok az anyagok, amik a táblázatban távol vannak egymástól általában magasabb töltést generálnak, mint azok, amik közelebb vannak egymáshoz. Ezek a táblázatok ugyanakkor csak általános tájékoztatásul szolgálnak, mivel rengeteg változó lehet befolyással a folyamatra, amiket nem lehet kellőképpen kontrollálni ahhoz, hogy az ismételhetőséget biztosítsuk. Az általános triboelektromos lista a 2. táblázatban látható.


 1. táblázat

Általános triboelektromos lista

Pozitív +  

Nyúlszőrme

Üveg

Csillámpala

Emberi haj

Nejlon

Gyapjú

Szőrme

Ólom

Selyem

Alumínium

 

Negatív –

 

Papír

Pamut

Acél

Fa

Borostyán

Pecsétviasz

Nikkel, sárgaréz, ezüst

Arany, platina

Kén

Acetát műselyem

Celluloid

Szilikon

Teflon

Nagyjából minden anyag képes a triboelektromos töltődésre, beleértve a vizet és a levegőben szálló porszemcséket is. A töltés nagysága, mozgásának iránya és gyorsasága az anyag fizikai, kémiai és elektromos tulajdonságain múlik.

Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part One—An Introduction to ESD
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-1-an-introduction-to-esd/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink