• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Gyártó berendezések és gyártási segédeszközök

2020.02.10. 13:13
Noha az elektrosztatikus töltés fő generátora a személyzet lehet, az automatizált gyártó- és tesztelőberendezések szintén ESD gondokat okozhatnak.
 
Például egy ESDS eszköz feltöltődhet attól, hogy az alkatrészadagolón lecsúszik. Hogyha ez az eszköz később érintkezik a beillesztőfejjel vagy más vezetőképes felülettel, gyors elektrosztatikus kisülés történik róla a fém tárgyra – Feltöltött Eszköz Modellről van szó (CDM). Hogyha az ESDS töltődését nem lehet megakadályozni, – ami elég gyakori helyzet a modern gyártósorokon, a szigetelő IC csomagolások miatt – akkor ionizátorok használatával kell csökkenteni a töltés tárolódását. Ezentúl, különböző gyártási segédeszközök is aggályosak lehetnek ESD szempontból, mint például kéziszerszámok, ragasztószalagok vagy oldószerek.
A földelés jelenti a fő megoldást az elektrosztatikus töltés irányítás alatt tartására a berendezéseken és a gyártási segédeszközökön. A Nemzeti Elektromos Szabályzat megköveteli az elektromos berendezések csatlakoztatását a berendezés földeléséhez (a zöld vezetékhez) az áramhibák kezelésére. Ez a földelési csatlakozás ESD védelmi célokra is használható lesz. Minden elektromos eszköz és berendezés, amit ESD érzékeny hardverrel való munkához használnak, három ágú AC csatlakozóval kell rendelkezzen. Azokat a kéziszerszámokat, amik nem elektromos árammal működnek, például fogók, huzalvágók, és csipeszek, általában az ESD munkafelületen keresztül földelik és a földelt dolgozóval, aki elektrosztatikusan vezetőképes vagy levezetőképes eszközöket használ. Amikor lehetséges, a markolatoknak, fogórészeknek elektrosztatikusan vezetőképes vagy levezetőképes anyagból kell lenniük. Hogyha valahol nagyon érzékeny eszközöket kezelnek, gyakran az elektrosztatikusan levezetőképes anyagok ajánlottak. Külön földelővezeték lehet szükséges azon elektrosztatikusan vezetőképes vagy levezetőképes szerelvényekhez, amelyek nincsenek összeköttetésben ESD munkafelülettel vagy nem földelt személy kezeli őket. Az elektrosztatikus töltések termelődésének és felhalmozódásának ellenőrzéséhez szükség lehet ionizáció használatára vagy helyi antisztatizáló szerek alkalmazására, olyan eszközök esetében, amelyek szigetelő anyagból készültek.

Kesztyűk és ujjvédők

Természetesen azok a dolgozók, akik ESDS eszközöket kezelnek, nem viselhetnek töltődő anyagból készült kesztyűket vagy ujjvédőket. Hogyha használnak kesztyűket vagy ujjvédőket, azok anyagának elektrosztatikusan vezetőképesnek vagy levezetőképesnek kell lenniük.

Megfelelőség ellenőrzése

Az ESD TR53 tartalmaz tesztelési eljárásokat a kesztyűk és ujjvédők elektromos ellenállásának mérésére, együtt, egy rendszerben a dolgozóval.

Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part Two—Principles of ESD Control – ESD Control Program Development
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-3-basic-esd-control-procedures-and-materials/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink