• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Földelés

2020.01.16. 10:48
A földelés különösen fontos a hatékony ESD védelem érdekében. Pontosan meg kell határozni és rendszeresen ellenőrizni.

A berendezések földelővezetéke lehetővé teszi az ESD védett anyagok és dolgozók azonos elektromos potenciálon való tartását. Az adott környezetben minden elektrosztatikusan vezetőképes és elektrosztatikusan levezetőképes anyagot, beleértve a dolgozókat, egy ismert földhöz kell kötni vagy elektromos összeköttetést kell létrehozni közöttük, vagy az összes eszköz és dolgozó között egyenpotenciális egyensúlyt szükséges kialakítani. Az ESD védelmet meg lehet valósítani adott töltésen vagy potenciálon földdel szembeni „nulla” feszültségérték felett, ameddig a rendszerben található eszközök azonos potenciálon vannak. Fontos megjegyezni, hogy a szigetelő anyagok meghatározásuk szerint nem vezetőképesek, földeléssel nem veszítik el elektrosztatikus töltésüket.

Az ESD szövetség ANSI/ESD S6.1-Földelés szabványa két lépéses eljárást javasol az EPA terület ESD védelmet igénylő eszközeinek földelésére. Az első lépés a munkaállomás összes részegységének és a dolgozóknak (munkafelületek, berendezés, stb.) a leföldelése azonos elektromos földelési ponthoz, amit „közös földelési pont”-nak hívunk. Ennek a közös földelési pontnak a meghatározása: „olyan rendszer vagy módszer, aminek segítségével kettő vagy több vezetőképes, földelt anyagot azonos elektromos potenciálra csatlakoztatunk”.

Az ESD közös földelési pontot szabályszerűen kell meghatározni. Az ESD szövetség ANSI/ESD S8.1 – Szimbólumok szabványa az 1. ábrán szereplő szimbólum használatát javasolja a közös földelési pont azonosítására.

A második lépés az, hogy a közös földelési pontot a berendezés földelési aljzatához (AC földelés) vagy a harmadik vezetékéhez (jellemzően zöld) csatlakoztatjuk elektromos földelési kapcsolattal. Ez a preferált földelési kapcsolódás, mivel a munkaállomáson az összes elektromos berendezés már csatlakoztatva van ehhez a földeléshez. Az, hogyha az ESD anyagokat vagy berendezéseket a berendezés földeléséhez csatlakoztatjuk, a munkaállomás minden részegységét azonos elektromos potenciálra hozza.

Hogyha egy ESDS eszköz javításához olyan forrasztópákát használunk, amit csatlakoztattak az elektromos földeléshez és az ESDS eszköz alatt levő felület másik, kiegészítő földeléshez volt kötve, akkor az elektromos potenciál tekintetében eltérés merülhet fel a páka és az ESDS eszköz között. Ez a különbség károsodást okozhat az eszköz számára. Minden olyan további földet (vízcső, építési keret, földelési pózna), ami létezik és használatban van a munkaállomáson, hozzá kell csatlakoztatni a berendezés földelési vezetékéhez, a két földelés között potenciálkülönbségek minimalizálása végett.

Az ESD földelésről szóló további információk találhatóak az ESD szövetség ANSI/ESD S6.1, Földelés szabványában és az ESD kézikönyv „ESD TR20.20”-ban, valamint a CLC/TR 61340-5-2 felhasználói útmutatóban.

A töltések kezelése dolgozókon és mozgó berendezéseken

A sztatikus elektromosság egyik fő létrehozói az emberek lehetnek. Olyan egyszerű tevékenységek, mint a sétálás vagy azok a mozgások, amik szükségesek egy áramköri lap szereléséhez, sokezer volt elektromos töltést hozhatnak létre az emberi testen. Hogyha nincs megfelelően kezelve, a sztatikus töltés könnyen kisülhet egy ESD érzékeny eszközre – ez egy tipikus Emberi Test Modell kisülés. Az adott személy töltést adhat át egy áramköri lapnak, vagy más tárgynak is, ezzel sérülékennyé téve azt a Feltöltött Eszköz Modell típusú eseményekre a későbbiekben.

Még a magasan automatizált gyártósorokon és tesztfolyamatokban is kezelnek emberek ESDS eszközöket – a raktárban, javításban, laborban, szállítás során. Emiatt az ESD védelmi programok jelentős hangsúlyt helyeznek a dolgozók által generált elektrosztatikus töltés irányítás alatt tartására. Ehhez hasonlóan mobil berendezés (például szállító kocsi) vagy más kerekes eszköz mozgatása a létesítményen keresztül szintén további sztatikus töltéseket hozhat létre, amik átkerülhetnek a berendezésen szállított eszközökre.

Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part Two—Principles of ESD Control – ESD Control Program Development
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-3-basic-esd-control-procedures-and-materials/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink