• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

ESD károk - hogy hibásodnak meg az eszközök?

2019.09.02. 11:17

Az elektrosztatikus kár meghatározása: „elektrosztatikus kisülés okozta változás egy eszközben, aminek hatására az már nem felel meg bizonyos megadott paramétereknek”.

 

Katasztrofális hiba

Egy elektronikai eszköz, amelyet ESD esemény érintett, előfordulhat, hogy nem lesz többé működőképes. Az ESD esemény okozhatott fémolvadást, forrasztási pont szétbomlását, vagy oxidációs hibát. Az eszköz áramkörei véglegesen sérültek, így az részben vagy teljesen használhatatlanná vált. Az ilyen hibákat az eszköz tesztelésével kiszállítás előtt azonosítani lehet. Hogyha a tesztet követően történik kárt okozó ESD esemény, akkor megtörténhet, hogy az alkatrész bekerül a gyártásba és a hiba egészen addig észrevétlen marad, ameddig az eszköz meg nem bukik a végleges teszten.

Látens hiba

Az ESD ADV1.0 szerint a látens hiba: „üzemzavar, ami egy időszakig tartó normális működés után merül fel. A hiba oka egy korábbi elektrosztatikus kisülés lehet. A látens hiba koncepciója ellentmondásos és nem teljesen elfogadott a műszaki körökben.” A látens hibát nehéz azonosítani. Az ESD eseménnyel érintett eszköz működése részben romolhat, bár esetleg alapvetően ellátja a neki szánt feladatot. Ugyanakkor az eszköz működési élettartama lecsökkenhet. Az a termék vagy rendszer, amelyben látens károkat tartalmazó alkatrészek vannak, idő előtt meghibásodhat, miután a felhasználó üzembe helyezte. Az ilyen problémákat általában költséges megjavítani és egyes esetekben személyekre vonatkozó veszélyt jelenthetnek.

Egy eszköz katasztrofális hibáját viszonylag egyszerűen meg lehet állapítani megfelelő berendezéssel. Az alapvető teljesítmény tesztek alá fogják támasztani az eszköz sérülését. Ugyanakkor a látens hibákat rendkívül nehéz bizonyítani vagy azonosítani a jelenlegi technológiai feltételek között, különösen, hogyha az alkatrészt beépítették egy végtermékbe.


Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part One—An Introduction to ESD
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-1-an-introduction-to-esd/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink