• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Csomagolás és kezelés

2020.01.15. 16:20
Az EPA csomagolás és az anyagkezelő tárolók belsejében alacsony töltődés kell legyen, és elektrosztatikusan levezetőképesnek vagy vezetőképesnek kell lenniük. Az EPA csomagolás és anyagkezelő tárolók külső része is olyan szerkezettel kell bírjon, amely elektrosztatikus kisülés árnyékolást biztosít.
Az ESDS eszközök elektrosztatikus kisüléstől való közvetlen védelmét olyan csomagolóanyagok biztosítják, mint az árnyékoló zacskók, hullámkarton dobozok, és merev vagy félmerev műanyag csomagolások. Elsősorban arra használják ezeket az anyagokat, hogy megvédjék a terméket akkor, amikor az elhagyja a létesítményt, jellemzően akkor, amikor kiszállítják egy vevőnek. Továbbá az anyagmozgató termékek, például tárolódobozok, és más tárolók főként létesítményen belüli, létesítmények közötti szállítás során biztosítanak védelmet.
Ezeknek a csomagolásoknak és anyagkezelő termékeknek a fő ESD funkciója az, hogy a triboelektromos töltés létrejöttéből, a közvetlen elektrosztatikus kisülésből és néhány esetben az elektrosztatikus mezőkből származó ESD lehetséges hatását korlátozzák. A kezdeti mérlegelés tárgyát az képezi, hogy alacsony töltődéssel rendelkező anyagok érintkezzenek az ESD érzékeny eszközökkel. Például az alacsony töltődési tulajdonság kontrollálja azt a triboelektromos töltést, amit az okoz, amikor egy nyák vagy egy alkatrész becsúszik a csomagolásba vagy a tárolóba. A második elvárás az, hogy az adott anyagot le lehessen földelni, tehát ellenállás szempontjából elektrosztatikusan vezetőképes vagy levezetőképes tartományba kell essen. A harmadik elvárt tulajdonság az elektrosztatikus kisülés árnyékolás, azaz EPA területen kívül biztosítson védelmet a közvetlen elektrosztatikus kisülésektől.
Sok anyag elérhető, ami mindhárom szempontból megfelelő tulajdonságokkal bír: alacsony töltődés, ellenállás és elektrosztatikus kisülés árnyékolás. Ezeknek a csomagolóanyagoknak a belsejében alacsony töltődésű réteg van, de olyan külső réteggel is bírnak, aminek a felületi ellenállása elektrosztatikusan vezetőképes vagy levezetőképes tartományba esik. Az ANSI/ESD S541 csomagolási szabvány szerint az EPA területen belül történő csomagoláshoz vagy anyagkezeléshez alacsonyan töltődő, elektrosztatikusan vezetőképes vagy levezetőképes csomagolás szükséges. Az EPA területen kívül elektrosztatikus kisülés árnyékoló csomagolásra van szükség. A csomagolási döntések meghozatalakor a hatékonyságot, költséget és az eszköz különböző eseményekkel szembeni sérülékenységét ki kell egyensúlyozni (lásd ANSI/ESD S541, ESD kézikönyv ESD TR20.20, és/vagy CLC/TR 61340-5-2 felhasználói kézikönyv, részletesebb információkért).
Az ellenállásmérések segítenek az anyag elektrosztatikus árnyékolóképességének vagy töltésvezetőképességének meghatározásában. Az elektrosztatikus árnyékolás csillapítja az elektrosztatikus mezőket a csomagolás felületén, az elektromos potenciálkülönbség megelőzésének érdekében a csomagolás belsejéhez képest. Az elektrosztatikus kisülés árnyékolást biztosító csomagolások anyagainak felületi ellenállása az ANSI/ESD STM11.11 szerint vizsgálva 1 kiloohmmal megegyezik, vagy azalatt van, vagy szerkezeti ellenállása az ANSI/ESD STM11.12 szerint vizsgálva 1x10 ohm-cm-el egyezik meg, vagy az alatt van. Továbbá hatékony árnyékolást olyan csomagolóanyagok biztosíthatnak, amelyek az ESDS tartalom és a csomagolás között elegendő nagyságú légrést tesznek lehetővé. Az elektrosztatikusan levezetőképes anyagok töltéslevezető tulajdonságokkal bírnak. Ezek az anyagok az ANSI/ESD STM11.11 szerint tesztelve 10 kiloohm és 100 gigaohm közötti felületi ellenállással rendelkeznek, vagy az ANSI/ESD STM11.12 szerint tesztelve szerkezeti ellenállásuk 1 x 105 ohm-cm felett alakul, de kisebb vagy egyenlő, mint 1 x 1012 ohm-cm. Egyes csomagolási anyagok kisülésárnyékolási képessége az ANSI/ESD STM11.31 szerint értékelhető, amely a csomagolás belsejébe átáramlott energiát méri. Egy anyag alacsony töltődési tulajdonságai nem feltétlen megjósolhatók az ellenállásuk alapján.

Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part Two—Principles of ESD Control – ESD Control Program Development
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-3-basic-esd-control-procedures-and-materials/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink