• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Az ESD köpenyek szerepe ESD védett területen

2019.01.07. 13:02
Sokan hajlamosak azt hinni, hogy ha csuklópántot viselnek, akkor ESD köpeny viselése szükségtelen. Nos, ez jókora tévedés!

Ez a tévhit annak a feltételezésnek köszönhető, hogy a csuklópánt viselése önmagában elegendő ahhoz, hogy elvezesse a testünkön és a ruhánkon felgyülemlett töltéseket.

Az ESD köpeny lényege

ESD köpeny viseléseHa dolgozóink ESD köpenyt viselnek munka közben, az jól jelzi cégünk ESD védelemmel kapcsolatos elkötelezettségét.

ESD környezetben fontos szabály, hogy minden ESD érzékeny alkatrészt szigetelő anyagoktól legalább 30 cm-es távolságra kell elhelyezni. Márpedig a szintetikus anyagokból készült ruházat már önmagában is töltésgenerátorként működhet. A helyzet még súlyosabb, ha a ruha anyaga szigetelőként is viselkedik. Ennek eredményként kapunk egy izolált töltött szigetelőt, melyet nem lehet leföldelni. Mivel az anyag nem képes elvezetni a töltéseket, ezért az mindaddig töltött állapotban marad, amíg természetes úton (akár néhány nap alatt) semlegesítődik. Mindeközben a ruha különböző részei több ezer voltos feszültséget képesek indukálni a közeli vezetőkben. Ezért fontos, hogy ESD köpeny viselésével leárnyékoljuk az utcai ruházatunkat és az általa generált elektromos mezőt a minimálisra csökkentsük.

Az ESD köpenyeknek, mint ESD védelmi felszerelések, a következő tulajdonságoknak kell megfelelniük, a különböző védelmi szinteknek megfelelően:

Antisztatikus:

Az alacsony töltődésű anyag, mely minimálisra csökkenti a ruhára felhalmozódó töltések számát

Disszipatív:

Mikor az anyag képes elvezetni a töltéseket a földelés felé

Árnyékoló:

A ruházat Faraday kalitkaként működik, így tartva a köpenyen belül a viselő hétköznapi ruhája által generált töltéseket

Földelhető:

A ruha és egyben a viselője a leghatékonyabb módon csatlakozik a földelési rendszerhez

 

Azonban a legjobb anyag sem garantálja a tökéletes védelmet, ha a viselője nem tartja be az ESD ruházat viselésének legalapvetőbb szabályait:

 • A köpeny, viselés közben, elöl, mindig legyen bepatentolva!
 • A köpeny mandzsetta része mindig legyen szoros, hogy ne lóghasson ki alóla a normál ruházat
 • Soha ne húzzuk fel a köpeny ujját, hogy utána szabadon hagyja a normál ruházatot
 • Mindig tartsa be a gyártó által ajánlott mosási utasítást, hiszen ez garantálja a hosszú élettartamot és biztonságos védelmet!

Bővebb információért és ajánlatért keresse kollégáinkat!

KÉRJE AJÁNLATUNKAT

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink