• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Az elektrosztatikus töltések levezetése és semlegesítése

2019.10.10. 10:52

Mivel egészen egyszerűen nem tudjuk az elektrosztatikus töltés generálódást teljesen megszüntetni az EPA területen, az ötödik alapelvünk az előforduló elektrosztatikus töltések biztonságos levezetése és semlegesítése.

 

Meghatározó szerepe van a megfelelő földelésnek és a vezetőképes vagy disszipatív anyagok használatának. Például, lehet, hogy a munkát elkezdő dolgozók testén töltés alakult ki; ezt a töltést csuklópánthoz való csatlakozással tudják megszüntetni, vagy úgy, hogy ESD padlóra lépnek, ESD védett lábbelit viselve. A töltés a földbe áramlik ahelyett, hogy kisülés történne valamilyen érzékeny alkatrészbe. A kisülés áramlásának nagyságát ellenőrzés alatt lehet tartani elektrosztatikusan levezető (disszipatív) anyagokkal, megelőzve a feltöltött eszköz sérülését.

Vannak olyan tárgyak, mint például a közönséges műanyagok és más szigetelők, amik nem vezetőképesek, és földeléssel nem lehet az elektrosztatikus töltést eltávolítani róluk, mert nincs olyan útvonal, ami elég vezetőképes lenne ahhoz, hogy a töltés ésszerű időtávon belül csökkenjen. Hogyha a tárgyat nem lehet eltávolítani az EPA területről, akkor ionizációval lehet semlegesíteni a töltéseket ezeken a szigetelő anyagokon. Az ionizációs folyamat során negatív és pozitív ionok jönnek létre. A tárgy töltöttségével azonosan töltött ionok taszítódnak a feltöltött tárgyról, míg az ellenkezően töltött ionokat vonzza a töltött tárgy felülete, így semlegesítik a tárgyat (lásd 1. ábra). Hogyha az ionegyensúly megfelelő, akkor a nettó töltés nulla.

1. ábra

1. ábra: Egy elektrosztatikusan feltöltött tárgy olyan ionizátorral történő semlegesítésének alapelve, amely negatív és pozitív töltéseket generál. A tárgy töltöttségével azonos töltéssel rendelkező ionok taszítódnak a feltöltött tárgyról, míg az ellenkezően töltött ionokat vonzza a töltött tárgy felülete. Így semlegesítik a tárgyat.
 

Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part Two—Principles of ESD Control – ESD Control Program Development
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-2-principles-of-esd-control/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink