• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Az adott szervezet, létesítmény, folyamatok és hibák kiértékelése

2019.10.09. 14:06

A következő lépés az adott környezet és annak ESD-re gyakorolt hatásának alapos megismerése.

 

A termékminőségbeli hibákból adódó veszteségekről és az ESD érzékenységről szóló adatokkal felfegyverkezve lehetőség nyílik az adott létesítmény kiértékelésére, olyan területeket és folyamatokat keresve, amelyek ESD problémákat okozhatnak. Érdemes figyelemmel lenni például elektrosztatikus töltéseket generáló anyagokra, azokra a folyamatokra, amiknek során a dolgozók az ESD érzékeny eszközöket kezelik, és azokra a helyzetekre, amikor az ESD érzékeny eszközök vezetőképes anyagokkal érintkeznek.

Dokumentálja a folyamatokat vagy a munkautasításokat. Figyelje meg az emberek és az anyagok mozgását a területeken. Jegyezze fel azokat a területeket, amelyeken az ESD problémák lehetősége legnagyobbnak tűnik. Emlékezzen rá, hogy az ESD a raktárban is előfordulhat, csakúgy, mint azokon a területeken, ahol összeszerelést végeznek. Ezután végezzen alapos felmérést vagy auditot a létesítményben. Mérje meg a dolgozókat, berendezéseket, anyagokat, abból a célból, hogy meghatározza a megfelelő ellenállási tartományokat és az elektrosztatikus mezők jelenlétét a környezetben.

Mielőtt a problémákra megoldást keresne, az ESD-ből adódó termékminőség-veszteségek mértékét szükséges meghatározni. Ezek a veszteségek bevételezési riportokban, minőségbiztosítási és –ellenőrzési nyilvántartásokban, vevői visszárukban, telephely hozamokban, hibaelemző riportokban és más adatsorokban jelenhetnek meg, amikkel lehet, hogy már rendelkezik, vagy amiket szükséges összegyűjtenie. Ez az információ nem pusztán a probléma nagyságát segíti meghatározni, hanem a figyelmet igénylő területek pontos azonosításában és rangsorolásában is hasznos. Hogyha elérhetőek, akkor szintén ajánlott megfontolni annak a lehetőségét, hogy a technológiai ütemtervek és a belső termékfejlesztés eredményeként a jövőben is felmerülhetnek problémák.

Dokumentálja a tényleges és lehetséges ESD veszteségeket, amelyek hibás alkatrészek miatt, átdolgozás, vevői visszáruzás, és az ellenőrzés vagy végső tesztelés során fordulhatnak elő. További segítségként használjon külső forrásokat vagy saját kísérleti programjuk eredményeit. Készítsen becsléseket az ESD védelmi program megvalósításából fakadó, elérendő megtakarításokra.

Azokat az eszközöket (alkatrészeket, szerelvényeket, késztermékeket) is azonosítani akarja majd, amelyek a legérzékenyebbek az ESD-vel szemben, meghatározva besorolásukat, érzékenységüket. Vegye figyelembe, hogy két különböző beszállító két funkcionálisan azonos terméke nem feltétlen ugyanolyan ESD besorolással rendelkezik.


Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part Two—Principles of ESD Control – ESD Control Program Development
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-2-principles-of-esd-control/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink