• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

Alkoss tisztább képet ESD védelmed állapotáról!

2024.06.25. 13:28

Mérőműszeres ESD kockázatértékelés

ESD logo
 
„Mi a kockázata annak, hogy…?” - merülhet fel a kérdés alkatrészek ESD védelmével és kezelési folyamataival kapcsolatban. Ahhoz, hogy az ilyen jellegű kérdésekre minél jobban választ adhassunk, szakmai ismeretekre és tapasztalatra van szükség. A gyártási folyamat, az ESD szabványok, az alkatrészek érzékenységének ismerete nyújthat segítséget, de szükség van mérési tapasztalatra, mérőműszerre és kockázatértékelési módszerre is. Vedd fel velünk a kapcsolatot és rendelj mérőműszeres ESD kockázatértékelési szolgáltatást tőlünk!

A szolgáltatás során meg tudjuk mondani, hogy hol keletkezik a gyártási folyamat során elektrosztatikus kisülés, illetve, hogy a mért elektrosztatikus potenciál és elektrosztatikus térerősség milyen mértékben van jelen az ESDS anyagok közelében.

A kockázatértékelést, ESD hiba feltárást és rizikóelemzést a következő szabványok figyelembevételével végezzük el: IEC PAS 61340-5-6:2022 „Protection of electronic devices from electrostatic phenomena - Process assessment techniques” valamint az IEC 61340-5-1:2024 „Protection of electronic devices from electrostatic phenomena - General requirements”. Speciális méréseket végzünk mérőműszerek használatával, folyamataudit módszert alkalmazunk.

Elsősorban azt vizsgáljuk a szolgáltatás során, hogy megfelelően lett –e kijelölve az ESD védett terület. Ehhez a gyártási folyamat részletes ismeretére van szükség. A gyártási folyamatokon végighaladva a következő szempontok szerint értékeljük a kockázatokat:

 • Az elektrosztatikus tér potenciáljának veszélye a termékekre, figyelembe véve az alkatrészek érzékenységi szintjét
 • A bevezetett ESD intézkedések hatásossága az ESD események megakadályozásában
 • Várható hatások, következmények a termékre

Mérőműszeres ESD kockázatértékelés 

A mérési eredmények és a gyártási folyamatok lépésenkénti kockázatértékelése jegyzőkönyvbe van foglalva. A jegyzőkönyv egy rövid összefoglalót és részletes akciótervet is tartalmaz a kockázatok elfogadható szintre való csökkentése érdekében.

Részletekért keresd kollégáinkat:

SIMIG BALÁZS

Tréning & Audit

Tel.: +36 20 428 84 74
Email: simig.balazs@destsa.hu 

LOVÁSZ GÁBOR

Belföldi értékesítés - Kelet-Magyarország
ESD védelem szakértő

Tel.: +36 20 406 0051
Email: lovasz.gabor@destsa.hu 

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink