• AJÁNLATKÉRÉS

  Kérje személyre szabható árajánlatunkat, küldje el kérdéseit, észrevételeit és üzeneteit! Kollégáink készséggel segítenek Önnek!

  A *-gal megjelölt sorok kitöltése kötelező!

  Az ajánlatkérés, üzenet elküldése nem minősül megrendelésnek!

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon található ajánlatkérés regisztrációs kérdőív kitöltésével és az ajánlatkérés szolgáltatás bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott e-mail címre a D és Tsa. Bt. ajánlat készítési szolgáltatást nyújtson.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg hozzájárul, hogy a D és Tsa. Bt. az Ön személyes adatait ajánlat készítési szolgáltatás nyújtása céljából az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy a www.destsa.hu weboldalon a www.destsa.hu/adatvedelmi-tajekoztato közvetlen linken található Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta, megismerte és az abban foglaltakat elfogadja.

  Az ajánlatkérés elküldésével (a „Küldés” gomb megnyomásával) egyidejűleg kijelenti, hogy személyes adatai a valóságnak megfelelnek, azokat önként és megfelelő tájékoztatás után adta meg. Továbbá az előző nyilatkozatai visszavonásig érvényes, hozzájárulását az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatja.

  *- kötelező kitölteni

Katalógus

A hatékony képzési program részei

2020.03.20. 11:59

Bár az egyedi követelmények miatt cégről cégre más és más lehet a képzési program, akad több közös pont, ami a sikeres programokban megtalálható.

 

A sikeres képzési programok az összes érintett munkavállalót lefedik

A soron dolgozókat, akik ESD érzékeny eszközöket kezelnek és jellemzően ellenőrzik a csuklópántjukat vagy a végtermékeket elektrosztatikusan védő csomagolásba helyezik, nyilvánvalóan oktatjuk. De szintén bevonjuk ebbe az osztályvezetőket, a felső vezetést és a folyamat végrehajtó személyzetét. Általában ők felelősek a program napi szintű felügyeletéért és adminisztrációjáért vagy vezetést és támogatást biztosítanak. Mérlegelni kell akár alvállalkozók vagy beszállítók bevonását is a képzési programba, hogyha közvetlenül részesei az ESD érzékeny alkatrészek, részegységek vagy termékek kezelésének. Mivel az ESD védelmi programok sokfajta munkatípust és képzettségi szintet fednek le, speciális képzési modulok beiktatása lehet szükséges minden szervezeti egység számára. Például a menedzsment, mérnökség, szerelő technikusok és a karbantartók között jelentős különbségek lehetnek mindennapos érdekeltségük és felelősségeik eltérései miatt. A különböző képzettséget és készségeket is mérlegelni kell.

A hatékony képzés átfogó és következetes

Az oktatás nem csupán a speciális eljárásokat foglalja magában, hanem kitér a probléma fizikai tényezőire és a program előnyeire is. A következetes tartalmi felépítés különböző csoportok, létesítmények és akár országok között (a kulturális különbségekhez igazítva) csökkenti a zavart és segíti az egymásnak való megfelelés biztosítását. A képzési tematikának tartalmaznia kell olyan témákat, mint az elektrosztatikus elektromosság alapjai és az elektrosztatikus kisülések, a szervezet ESD védelmi programtervének részletei és minden egyes személy szerepe a tervben.

Használjon többfajta oktatási eszközt és technikát!

Válassza azokat a módszereket, amelyek a legjobban működnek az Önök szervezetében. A tantermi, élő képzést kombinálja oktatóvideókkal vagy interaktív számítógépes programokkal. Lehet, hogy házon belül is elérhetőek oktatók, vagy az is lehet, hogy cégen kívül kell keresni őket és a képzési segédanyagokat. Ipari szimpóziumokat, oktatóanyagokat és –műhelyeket is beépíthet a programba. Fontolja meg ennek az „ESD védelem alapjai” cikksorozatnak a használatát. A hatékony képzés bevonja az alkalmazottakat a folyamatba. A mondanivalót erősítse meg ESD események és hatásuk bemutatásával. A hirdetőtáblák, hírlevelek és plakátok további emlékeztetőt és ráerősítést nyújtanak. Az alkalmazottak naprakészségét vagy a formális oktatási alkalmakon kívül felmerülő esetleges kérdések megválaszolását segíti az, hogyha központi készletet tartanak fent oktatási célzatú, ESD védelemhez kapcsolódó anyagokból. Egy ilyen készlet részét képezhetik a következő anyagok:

 • A kezdeti vagy az ismétlődő képzési alkalmak anyagai
 • Az ESD Szövetség közleményei, vagy belső céges hírlevelek
 • DVD-k vagy CD-k
 • Számítógépes oktatási anyagok
 • Technikai iratok, tanulmányok, szabványok (pl. ESD Szövetség, IEC, JEDEC), tesztmódszerek és műszaki jelentések
 • ESD védett anyag és berendezés technikai adatlapjai

Továbbá legyen elérhető a gyakornokok számára egy olyan hozzáértő személy a szervezetben, aki meg tudja válaszolni a kérdéseiket, ahogyan elkezdik a munkavégzést.

Tesztelés, tanúsítás és ismétlő képzés

Az Ön oktatásának biztosítania kell a megértést, az anyagok megtartását és az erőfeszítés fontosságának hangsúlyozását. Megfelelő alkalmazás esetén a tesztelés és a tanúsítás az alkalmazottak büszkeségét építi és erősíti. Az újraképzés és az emlékeztető oktatás szakadatlan folyamat, ami megerősít, emlékeztet és lehetőséget ad új vagy továbbfejlesztett eljárások alkalmazására. Hozzon létre egy rendszert, mely kimutatja, hogy mikor jött el az ideje egy-egy alkalmazott újraképzésének, vizsgáztatásának vagy az újratanúsításnak.

Visszajelzés, megfelelőség igazolása és mérés

Biztosítsa és motiválja a program fejlesztésének működését. Hogyha a hasznosulásra vagy termelékenységre, minőségre, megbízhatóságra vonatkozó adatokat megosztjuk az alkalmazottakkal, az demonstrálja a program és az ő erőfeszítéseik hatékonyságát. Ezen számoknak a folyamatos követése megmutathatja, hogyha eljött az ideje a képzés megismétlésének, vagy, hogy szükséges -e a képzési program módosítása.

A hatékony ESD képzési program megtervezése és végrehajtása ugyanolyan fontos lehet, mint az ESD védelmi programban használt eljárások és anyagok. Hatékony személyzeti képzési program nélkül az ESD anyagokba való befektetés haszontalan lehet. Egy olyan oktatási program, amely azonosítható és mérhető teljesítménycélokra épül segíti annak biztosítását, hogy az alkalmazottak megértsék, alkalmazzák és sikerre vigyék azt.

A képzési hatékonyság kulcsfontosságú módszere az operátor megfigyelése az EPA területen, követve az ESD védelmi eljárásokat és óvintézkedéseket. Az elvárt ESD védelmi program gyakorlatok be nem tartását ugyanúgy kell kezelni, mint más megengedhetetlen tevékenységeket a vállalat fegyelmi eljárásaiban. Ebben benne foglaltatnak a szóbeli figyelmeztetések, újraképzés, írásos figyelmeztetések, és az áthelyezés vagy felmondás.

Forrás:

Fundamentals of Electrostatic Discharge
Part 4: Training and Auditing
© 2013, EOS/ESD Association, Inc., Rome, NY

https://www.esda.org/esd-overview/esd-fundamentals/part-4-training-and-auditing/

ESD termékek

ESD termékek teljes skálája megtalálhatóak a termékkínálatunkban, melyekből tökéletesen kialakítható az aktuális ESD szabvány szerinti EPA terület. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

Forrasztástechnika

Számos vezető kézi forrasztástechnikai cég termékkínálata megtalálható cégünknél. Így könnyen megtalálhatja az Ön által használt típusokat vagy válogathat más gyártók termékeiből is. Összefoglaló katalógusainkban megtalálhatja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

Elektronikai kéziszerszámok

Cégünk különböző elektronikai kéziszerszám gyártó termékeit kínálja. Így könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges szerszámokat, melyek megfelelnek az elvégzendő mukafeladat igényeinek. Összefoglaló katalógusainkban megtalálja az Ön által keresett termékeket, melyeket lapozgatós formában megtekinthet vagy letölthet.

 

ESD szolgáltatások

Cégünk gyakorlati szemléletű kihelyezett ESD oktatásokat végez az Ön telephelyén az Ön igényeinek megfelelően az aktuális EN és ANSI ESD szabványok szerint. Elvégezzük az EPA terület auditálását, felülvizsgálatát és javaslatot teszünk a javító intészkedésekre. ESD laboratóriumunk termék tanúsításokat és laborvizsgálatokat végez.

 

Partnereink